Ресторан Savor викликав своїм відкриттям справжній фурор. Про цей заклад говорить увесь Дніпро. Тож ми вирушили на особисте знайомство, щоб дізнатися, наскільки там затишно, чим пригощають та як розважають гостей. Ледь відкривши двері, ми занурилися у неповторну атмосферу цього місця. Затишний інтер’єр, приємне освітлення, бездоганно випрасувані скатертини, ненав’язлива жива музика та інші деталі створили незабутнє перше враження. Але головною метою візиту була об’єктивна оцінка меню, смаку страв та їхньої вартості. Тому перейдемо до них.
Розігріваємо апетит смачними закусками
Savor — це один із тих ресторанів, де закуска — не просто страва, а маленьке свято на тарілці. Навіть звичайна устриця тут смакує по-особливому. Хоча назвати її звичайною складно. Оскільки коштує цей морський делікатес 250 грн за штуку.
Крім устриць, ми спробували ще кілька позицій:
- Тар-тар із тунця з чорною ікрою (1390 грн). Це справжній вибух смаку! Шовковиста текстура тунця і солонуваті ікринки поєднуються просто ідеально. Подача у вигляді авокадо з кісточкою із ікри дуже вразила. Складно було втриматися і не зробити фото перед першим шматочком.
- Карпачо з червоної креветки з томатною чіабатою (590 грн). На смак дуже легке, свіже, соковите, із притаманною томатам кислинкою. Під келих ігристого смакувало чудово.
- Хрусткі цукіні (270 грн). Замовили цю відносно недорогу закуску, оскільки заклад був повністю заповнений, і ми боялися зголодніти до основних страв. Вона виявилася легкою та смачною.
- Сувлакі з восьминога (1160 грн). Ніжний, ароматний, з легкою димкою. Якщо любите морепродукти — маст хев!
В меню залишилося ще багато цікавого. Ціни, як для закладу такого рівня, помірні. Деякі позиції дорогуваті, але вартують своїх коштів.
Головна подія вечора — основні страви
В основних стравах кулінарна фантазія шефа розкривається на повну. Загалом, Savor Restaurant позиціонує себе як ресторан середземноморської кухні. Але серед основних страв ми помітили американський стейк Рібай. На жаль, у цей візит спробувати його не вдалося, але наступного разу — обов’язково.
Ділимося враженнями про страви, які куштували:
- палтус з лечо з перців і цукіні (960 грн) — риба дуже соковита, а лечо легке та освіжаюче;
- дикий сібас на вершковій цибулі порей з аспарагусом (1260 грн) — дуже делікатне поєднання. Ідеальний варіант для вечері з вином. Порей ніжний, а текстура сібаса неперевершена;
- фуа-гра на французькому тості зі сливою Порто (980 грн) — більш розкішного поєднання складно знайти. Слива додає страві солодко-винного присмаку, а ніжнішої фуа-гра ви точно не куштували;
- курча запечене в хоспері з соусом Pomodoro (550 грн) — інші ресторани Дніпра також пропонують страви, приготовані в хоспері. Але наш з ними досвід не можна назвати вдалим. Тому від курчати багато не очікували. Страва виявилася настільки простою та водночас душевною, що довелося замовляти другу порцію;
- стейк із яловичини з фуа-гра та соусом порто (1390 грн) — страва, яка вартує свого цінника. Ідеальний рівень просмажки, вершковість фуа-гра і винний соус — просто неймовірні.
Неповторні десерти як солодке завершення
Фінальним акордом нашого вечора стали в міру солодкі, ідеально збалансовані та дуже красиві десерти. Їхня подача заслуговує окремої уваги. Ми спробували три кращі на наш погляд позиції із меню, і кожна виглядала як з обкладинки глянцю.
Тож чим частують в одному з найкращих закладів Дніпра:
- фірмовий десерт Savor (450 грн) — візуально мінімалістичний, але дуже ефектний. Відповідає концепції закладу. Всередині має складну текстуру, наче декілька десертів в одному. Мус із хрусткими шарами балансують ідеально;
- манговий тарталет (230 грн) — справжнє сонце на тарілці. Хрумке тісто, шовковистий крем і яскрава кисло-солодка начинка з манго. Не залишає відчуття важкості, добре освіжає після поживної вечері;
- три молока (360 грн) — неймовірно ніжний десерт в латиноамериканському стилі. Легкий, вологий, з делікатною молочною ноткою, не надто солодкий.
Ресторан Савор пропонує нові смаки знайомих усім страв. Навіть класичний чізкейк тут смакує неординарно. Якщо хочеться більше легкості, можна замовити цікаві види морозива (фісташкове або сорбет манго-маракуйя).
Як довершили загальне враження напої
Перш ніж підсумувати свої враження, хотілося б розповісти трохи про напої цього ресторану в Дніпрі. Одразу зазначимо, що у виборі вин під різні страви нам допомагав офіціант. Винна карта тут дуже різноманітна, тому впоратися без сторонньої допомоги було складно. Також спробували декілька коктейлів. Їхні смак та зовнішній вигляд дійсно вражаючі. Загалом, Savor — дорогий ресторан. Але цінова політика повністю виправдана смаками та якістю страв. Вечеряти на Набережній — одне задоволення. Однозначно додаємо його до свого ТОПу закладів Дніпра!