Снеки, в’ялені ковбаски та тушонка: як чоловік із Дніпропетровської області допомагає Захисникам

Снеки, в’ялені ковбаски та тушонка: як чоловік із Дніпропетровської області допомагає Захисникам Чоловік із Дніпропетровської області допомагає Захисникам снеками

Софія Скорик

Війна об’єднала українців та показала, що чужих не буває. Кожен намагається зробити свій внесок у перемогу України. Серед них і родина Анатолія. До лютого чоловік працював різноробочим, а після 24 числа разом з дружиною став допомагати односельцям, які йшли боронити країну від російських загарбників.

Родина віддавала все, що мала в запасах. Це тушонка, скумбрія та шпроти. Та коли полиці стали порожніми, звернулися до небайдужих людей з проханням допомогти. Анатолій розповів Інформатору, що через брак коштів виготовляли тільки паштет.

“Собівартість паштету тоді була 30 гривень баночка. Ну, це дуже було гарно і це нас влаштовувало. Ми спочатку віддавали по 24 банки в одні руки, тому що не було нічого. Потрібно було хлопцям допомагати”, — поділився Анатолій. 

 

Тепер же наші Захисники та Захисниці можуть поласувати і домашньою тушонкою, снеками з м’яса та в’яленими ковбасками. Дружина з Анатолієм та волонтерами забезпечують воїнів і ліками, сухими супами та борщами. 

“Стараємось передавати, як можна далі. Тими хто приїжджає у відпустку, госпіталі, через часть. Не важливо як, будь-якими шляхами, но стараємось діставати десь туди на нуль. Тому що ті, хто тута, вони трішечки забезпечені, ті (хто на передовій — ред.) не так. Те, що ми готуємо, воно лежить довго і якби стараємось доправити туди”, — акцентував мешканець області. 

Чоловік поділився, що перші 2 місяці його родина по два дні харчувалася лише пельменями. Адже увесь процес відбувається вдома та газова плита була зайнята. Усе для того, аби наші хлопці та дівчата були ситі. 

“Ніяко було їм готовити, це було на першому місці. З початку війни ми віддавали по 150 банок, виготовляли по 100. в 6 прокидалися, в 12 лягали. У нас процес який: ми збираємо самі кошти, ми закупляємо самі продукцію, її зберігаємо, переробляємо, збираємо банки. Весь цей процес на одних руках”, — акцентував Анатолій. 

Сама тяжка праця — виготовлення паштету. Всі інгредієнти потрібно переварити, перемолоти, зберегти, щоб не зіпсувались, простерилізувати. 

Я можу сказати так, десь 8 годин йде, аби все переварить на 105 банок. На другий день, це виходить 5 автоклавів. Десь 2, 5 години кожен автоклав. Ми все складаємо. Десь 12 годин мені потрібно на другий день біля них сидіть”, — поділився чоловік.  

У набір входить 6 банок тушонки, 6 банок паштету, 1 кілограм в’ялених ковбасок, ліки, білизна з’явилася, сухі супи та борщі. 

“У нас 1 пакет супа або борща на 6 людей. Воно все заливається кип’ятком і, будь ласка. Тобто ми кладемо 2, 4, дивлячись куди воно їде. Ми кладемо все, що приносять люди”, — зазначив Анатолій.  

Зберігати усю продукцію можна довго, аби тільки не на сонці. 

“Наскільки я знаю, спілкувався з нашими Захисниками, які казали, що навіть влітку вони брали закапували просто в землю її і вона так у них зберігалася довгий час ось і все зберігання”, — розповів місцевий житель. 

Родина Анатолія вкладає всі гроші в виробництво, тож коштів бракує. Усі охочі допомогти їм, можуть задонатити на картку. Кожна гривня важлива. 

  • ПриватБанк: 5457 0822 9305 4594 — Анатолій.

Раніше ми писали, що волонтер із Дніпра, який робить сухпайки для бійців, бере участь у конкурсі. Також читайте, що у Дніпрі створили унікальний безпілотник “Чаклун”.

З самого початку Анатолій разом з дружиною став допомагати односельцям, які йшли боронити країну від російських загарбників З самого початку Анатолій разом з дружиною став допомагати односельцям, які йшли боронити країну від російських загарбників Родина віддавала все, що мала в запасах Родина віддавала все, що мала в запасах Це тушонка, скумбрія та шпроти Це тушонка, скумбрія та шпроти Та коли полиці стали порожніми, звернулися до небайдужих людей з проханням допомогти Та коли полиці стали порожніми, звернулися до небайдужих людей з проханням допомогти Анатолій розповів Інформатору, що через брак коштів виготовляли тільки паштет Анатолій розповів Інформатору, що через брак коштів виготовляли тільки паштет Тепер же наші Захисники та Захисниці можуть поласувати і домашньою тушонкою, снеками з м’яса та в’яленими ковбасками Тепер же наші Захисники та Захисниці можуть поласувати і домашньою тушонкою, снеками з м’яса та в’яленими ковбасками Дружина з Анатолієм та волонтерами забезпечують воїнів і ліками, сухими супами та борщами Дружина з Анатолієм та волонтерами забезпечують воїнів і ліками, сухими супами та борщами Сама тяжка праця — виготовлення паштету. Сама тяжка праця — виготовлення паштету.

Фото та відео: Дмитро Федоров

 

 

Джерело

Новости Днепра