Шкільне меню: що зміниться у новому навчальному році

Торік у школах Дніпропетровщини, через війну, харчувались лише 20% дітей. Чи зміниться цей показник у новому навчальному році і чим годуватимуть школярів, — розповідає  заступниця директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Олена Ісаєва.
 

Страви, які цьогоріч увійдуть до шкільного меню, кожен заклад освіти обиратиме самостійно. У рекомендованому переліку їх понад 160: усі розроблені українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком. Серед заборонених продуктів – гриби, консерви, кава та газовані напої, непастеризовані соки та молоко, харчові продукти із надмірним вмістом солі або цукру, синтетичних барвників, ароматизаторів.

 

 «Долучитися до цього процесу зможуть і батьки, але тільки у межах, передбачених постановою Кабміну», – підкреслює Олена Ісаєва.

 

Організація харчування у закладах освіти напряму залежить від форми навчання — онлайн чи стаціонарно.

 

«Минулого навчального року гаряче харчування було організовано у 316 закладах загальної середньої освіти області. Таким чином, ми охопили 62,7 тис. дітей – на жаль, це всього 20% дитячого контингенту. Але у порівнянні з періодом, коли тільки розпочалися воєнні дії, це досить непоганий результат. Сподіваємося, що вже з вересня кількість школярів, охоплених гарячим харчуванням, суттєво зросте», – каже Олена Ісаєва.
 

Джерело – «Відкритий».

Джерело

Новости Днепра