Сезон розпочався? Троє людей на Дніпропетровщині отруїлися дикорослими грибами

У нашому регіоні зареєстрували три випадки отруєння дикорослими грибами, — повідомляють у ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області.

«Восени більше випадків отруєння дикорослими грибами, які нерідко закінчуються смертю. Найчастіше отруєння пов’язані зі вживанням грибів, що нагадують маслюки, сироїжки, зеленушки, рядовки, синьоніжки тощо. Переважно, причиною отруєння стають дикорослі гриби у сирому, смаженому, варено-смаженому вигляді, зібрані у лісосмугах або придбані на стихійних ринках», — зазначають фахівці Держпродспоживслужби.

 

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів.

 

Основні симптоми:

 

  • нудота, блювання;
  • різкий біль у животі;
  • діарея;
  • запаморочення;
  • підвищення температури тіла;
  • зниження пульсу;
  • задуха;
  • судоми;
  • відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги);
  • галюцинації та марення.

 

Пам’ятайте: на Криворіжжі немає їстівних грибів, вони лише умовно придатні! Відмовтеся від споживання дикорослих грибів взагалі, аби уникнути небезпеки. Споживайте лише штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх у стаціонарних торговельних мережах з відповідним виробничим маркуванням.

 

 

Джерело

Новости Днепра