За традиційний для України новорічний стіл цього року доведеться заплатити майже на 44% більше, ніж торік – близько 2655 гривень. Про це повідомляє «Дніпро Оперативний», посилаючись на відомості Інституту аграрної економіки.
У розрахунках передбачається організація столу на сім’ю з чотирьох людей. За три кілограми продуктів, необхідних для приготування салату “Олів’є”, доведеться заплатити близько 280 грн (подорожчання 42%). Найдорожчим інгредієнтом салату виявилися яйця.
1,5 кг продуктів, необхідні для приготування салату «Оселедець під шубою» обійдуться в 135 грн. (подорожчання 2,5%). За 2,5 кг м’ясних продуктів (ковбаса, м’ясо птиці та свинина) необхідно віддати 870 грн. (подорожчання вдвічі).
За традиційний оселедець доведеться заплатити близько 100 грн. (0,5 кг філе). 300 г твердого сиру коштують від 110 до 120 грн., а 200 гр вершкового масла – 65 грн.
Молочні продукти зросли в ціні на 30 – 52%. За овочі на новорічному столі продавці попросять близько 250 грн. (подорожчання 37%). Фрукти демонструють зростання у 59,7% та їх ціна досягне 160 грн.
Навіть хліб став дорожчим на 3%. Батон обійдеться у 25 грн. За кілограм шоколадних цукерок попросять 180 грн. (подорожчання 8,8%).
Раніше ми повідомляли, що у Дніпрі працюватимуть 124 ялинкові базари.