Дбайте про себе
Ярослав Жахалов
Росіяни намагаються позбавити Україну електроенергії своїми ударами по енергетичній інфраструктурі. Через це майже щодня вимикають світло. З цим у багатьох українців з’явилася проблема — їжа без холодильника псується швидше, навіть попри похолодання.
Проте є декілька порад, які дозволять продовжити термін придатності продуктів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформатор, посилаючись на Інформатор Україна.
Щоб зберігати продукти й безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень світла:
- зробіть необхідний запас питної води та уточніть інформацію про найближчі до вашого будинку бювети. У разі надзвичайної ситуації бюветні комплекси столиці під’єднають до генераторів для забезпечення киян питною водою. Мапа бюветів за посиланням;
- підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо);
- намагайтесь готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час;
- при купівлі харчових продуктів у магазинах надавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси тощо);
- придбайте термопакети з холодоелементами, тримайте їх під рукою;
- за можливості робіть запас гарячих напоїв у термосах.
«При відключенні світла для збереження харчових продуктів у холодильнику намагайтесь рідше його відкривати. Також продукти можна зберігати на балконі. Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як привило, зберігається при температурі +4°С», — наголосили в Київській міській державній адміністрації.
Раніше ми повідомляли про те, як розважити дитину, якщо відключили світло. Також писали, як правильно обрати повербанк.