Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за 24 лютого

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки суботи.

— Сьогодні – два роки з дня повномасштабного вторгнення. Два роки героїчної боротьби та справжнього народного подвигу. Ми вистояли найважчі перші місяці і не дали окупантам захопити місто. Потім ворог був відкинутий від міста на 50 км. А восени 2022 року, саме завдяки рішучим діям угруповання військ «Кривий Ріг», звільнено правобережну Херсонщину. Нами була поставлена на системну основу робота по допомозі нашим героїчним військовим — від рацій до БПЛА і джипів. На сьогоднішній день Радою оборони міста надано допомогу нашим частинам на суму вже майже 1 млрд 800 млн грн. Це один із найбільших показників серед усіх міст в Україні. Ми не знаємо, скільки ще доведеться пройти випробувань. Але ми знаємо точно – нас не зламати. Перемога обов’язково буде за нами!

 
Сьогодні у всіх семи районах міста криворіжці принесли квіти до меморіалів на честь наших Захисників та меморіальних дошок на честь загиблих Героїв. Ми завжди будемо шанувати подвиг наших Захисників, будемо допомагати військовим на фронті, а їхні родини завжди будуть оточені турботою.

 
— Тепер щодо ситуації на нашому напрямку фронту. Вона залишається під контролем Збройних Сил України. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати ворогу втрат в живій силі та техніці.

 
За добу загальні втрати ворога — 312 окупантів. Втрати ворога в озброєнні та військовій техніці минулої доби склали 26 одиниць. Зокрема, 3 танки, 6 ББМ, 7 артсистем, 1 РСЗВ, 1 засіб ППО, 6 автомобілів. Нейтралізовано або знищено 281 БпЛА різних типів.

 
— На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області вдень ворог завдав ударів з артилерії та 11-ма дронами-камікадзе по Нікополю, Марганецькій, Покровській та Мирівській громадах. Пошкоджено 15 приватних будинків, 12 господарських споруд, ЛЕП. Слава Богу, без втрат.

 
— У Криворізькому районі обстрілів не було.

 
— Продовжують свою небезпечну роботу наші сапери. На території у місті Зеленодольськ – це Криворізький район – було знайдено та ліквідовано сучасний касетний бойовий елемент від РСЗВ «Ураган». Це наслідки минулих обстрілів. Закликаю всіх бути вкрай обережними, особливо на територіях раніше прифронтових та фронтових громад.

 
— Що стосується самого Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. Місто повністю забезпечене електропостачанням. Автобусні маршрути та електротранспорт міста – трамвай, тролейбус, швидкісний трамвай – працюють на 100%.

 
— Та про наші мирні перемоги. На чемпіонаті України та Всеукраїнських змаганнях зі стрибків на акробатичній доріжці, які відбулися у Києві, криворізькі спортсмени з ДЮСШ №1 показали чудові результати. Наші земляки вибороли два перших місця у командних змаганнях, одне «золото» та одне «срібло» у особистих змаганнях, а Дніпропетровська область посіла перше загальнокомандне місце. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!

 
— Шановні земляки, загроза повторення ворожих атак зберігається. Особливо в дату річниці початку повномасштабної війни. Тому в черговий раз прошу – дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. Укриття чи правило двох стін. Бережіть себе та своїх близьких.

 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

Джерело

Новости Днепра