Брифінг радника Начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Пискуна за підсумками 25 листопада

Радник начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Пискун – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 25 листопада.

— Ситуація на нашому напрямку фронту перебуває під повним контролем Збройних Сил України. Усі наші частини діють злагоджено та ефективно.

 

— У Кривому Розі ситуація стабільна та контролюється Військовою адміністрацією міста. Максимальні зусилля були зосереджені на роботах з підключення міста до електропостачання, відновлення водопостачання та запуску котелень.
Головне — завдяки злагодженим діям усіх служб та заздалегідь проведеній Військовою адміністрацією роботі — зокрема з закупівлі та встановлення генераторів у лікарнях та критично важливих об’єктах — вся інфраструктура міста працює. 

 

— На сьогоднішній ранок вся критично важлива інфраструктура була підключена. Майже 95% міста на ранок було зі світлом. Вночі було запущено в роботу 80% котелень, а вранці запущено решту 20%. На всі лікарні тепло подається.
Звичайно, щоб батареї в усіх будинках міста стали теплими, потрібен певний час. Також звертаю увагу управдомів — перевірте чи немає в трубах ваших будинків повітря.
Вже підключені та працюють 100% насосних станцій води. Але деякі станції працюють в обмеженому режимі, тому локально на верхні поверхи вода поки що могла не дійти. Роботи тривають. 
Ми також маємо розуміти – по всій країні, запроваджені екстрені відключення світла. Тому віялові та аварійні відключення струму тривають і в Кривому Розі. Вони використовуються для стабілізації енергетичної системи. Так, наприклад, зранку почав працювати міський електротранспорт. Але після обіду його підстанції за розпорядженням «Укренерго» було знеструмлено. Енергетики, в умовах нестачі електроенергії, змушені були це зробити, щоб зберегти електроживлення котельних та насосних станцій. Такі відключення відбуваються не за графіком. Вони екстрені та аварійні, і де саме вони будуть відбуватися, сказати неможливо. Тому прошу всіх зберігати спокій та мати вдома запаси води, заряджені телефони та пауербанки.

 

— Працівниками криворізького СБУ розкрито чергових ворожих прихильників. Двоє мешканців міста підтримували у соцмережах російську агресію та поширювали антиукраїнські матеріали. Але таких виродків – одиниці. І вони понесуть суворе покарання.
 

Бажаю всім спокійного вечора та тихої ночі. 

Слава Кривбасу та Слава Україні!

 

Більш детальна інформація – у відео.

Джерело

Новости Днепра