Злочинність у Кам’янському під час війни

Незважаючи на військовий стан, важку економічну ситуацію та емоційний стан кам’янчан, кількість злочинів у нашому місті загалом знизилася. Про це свідчать дані статистики, наведені у Програмі економічного та соціального розвитку, опублікованій на сайті міськради Кам’янського.

Так, за 9 місяців поточного року за зареєстрованими злочинами рівень злочинності становив 10 тис., що становить 29,1% злочинів, що менше від середнього показника по області (44,7%). Зареєстровано 723 злочини, що на 35,5% менше за аналогічний період 2021 року. Зменшилася кількість зареєстрованих умисних убивств на 22,2%, тяжких тілесних ушкоджень на 23,5%, розбійних нападів на 70,5%, пограбувань на 59,4%, крадіжок чужого майна на 58,3%, крадіжок із квартир на 51, 0%, шахрайства на 4,1%, незаконних заволодінь автотранспортом на 40%. Натомість на 200% зросла кількість зареєстрованих тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками.

В умовах дії військового стану за 389 кримінальними провадженнями особам повідомили про підозру у скоєнні кримінального злочину (на 38,8% менше, ніж за аналогічний період 2021 р.). Досудове розслідування завершено за 3223 кримінальними провадженнями, з них 380 направлено до суду з обвинувальним актом.

Протягом 9 місяців зареєстровано 263 дорожньо-транспортні пригоди без постраждалих, за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів складено 360 адміністративних протоколів. За порушення ПДД притягнуто до адміністративної відповідальності 6 тис. осіб. людина. Допомагає знайти порушників правил дорожнього руху мережу камер відеоспостереження «Безпечне місто». Вона налічує 101 камеру зовнішнього відеоспостереження, що розташовані на основних транспортних магістралях, у місцях концентрації ДТП та скоєнні злочинів, за допомогою яких КП «Інформаційні системи» передає зображення в режимі реального часу до ситуаційного центру в Дніпрі.

З початку 2022 року співробітники поліції задокументували 68 кримінальних правопорушень з питання протидії незаконному обігу наркотиків (оголошено, задокументовано та розпочато 1 кримінальне провадження, встановлено 25 осіб, злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків).

Допомагають правоохоронцям в охороні громадського порядку біля міста 3 громадських формування, які зареєстровані біля Кам’янської муніципальної територіальної громади.

Новости Днепра