Завод у Кам’янському районі збільшив прибуток утричі

ПрАТ “Верхньодніпровський ливарно-механічний завод” (Дніпропетровська обл.) за підсумками роботи у 2021 році збільшило чистий прибуток у 2,9 раза порівняно з попереднім роком – до 5,823 млн грн.

Згідно з повідомленням компанії в системі розкриття інформації НКЦПФР про проведення дистанційно-річних зборів акціонерів 20 грудня, нерозподілений прибуток компанії на кінець минулого року досяг 105,4 тис. грн. Акціонери мають намір підбити підсумки роботи у 2021 році, затвердити звіт та схвалити значні угоди компанії.

ПрАТ “Верхнідніпровський ливарно-механічний завод” засновано у 1898 році і є одним із найбільших українських виробників сплавів та виробів із кольорових металів. Поточні потужності цехів із виробництва штампованої продукції та лиття під тиском перевищують 100 тонн готової продукції на місяць. Наявність всієї необхідної інфраструктури та вертикальна інтеграція підприємства дозволяють заводу здійснювати великі індивідуальні проекти для виробничих підприємств не лише в Україні, а й у Європі, Азії та Америці.

За даними НДУ на четвертий квартал 2021 року, у власності фізособи Андрія Чорного перебуває 50% акцій ПрАТ, іншої фізособи Анастасії Федорової — 49,4187%. Статутний капітал ПрАТ – 2 млн 279,5 тис. грн, номінальна вартість 1 акції – 1,05 грн.

Новости Днепра