У подарунку була вибухівка: у свій День народження загинув помічник Залужного Геннадій Честяков

Пляшка спиртного та келихи у вигляді гранат

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що майор Честяков загинув у свій День народження у власному будинку у с. Чайка під Києвом – в одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій.

«Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій… З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією. Причини та обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування». — написав Валерій Залужний.

Зі слів дружини, її чоловік приніс подарунковий пакет, з пляшкою спиртного та подарунковими чарками у вигляді гранат. Під час відкриття пакету стався вибух.

У правоохоронних органах зазначають, що помічник Залужного Геннадій Частяков із вірогідністю 99,9% загинув внаслідок нещасного випадку через необережне поводження з гранатою. Версію про навмисне убивство чи російський слід правоохоронці відкидають.

У 39-річного Геннадія Честякова залишилися дружина та четверо дітей. Попередньо, його 13 річний син тяжко поранений, дитину рятують у лікарні.

Новости Днепра