Брифінг голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула за 6 листопада

Брифінг голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула за 6 листопада.

— Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.
 
Підрозділи ракетних військ та артилерії виконали понад 1100 вогневих завдань. За добу загальні втрати ворога склали 435 окупантів. Знищено 5 одиниць військової техніки. Зокрема, 1 танк, 1 артсистема, 3 автомобіля та 2 склади боєприпасів.
 
— На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночі із важкої артилерії обстріляв Мирівську та Марганецьку громади. А вдень ворог обстріляв із артилерії сам Нікополь. Пошкоджено 3 приватні будинки, господарська споруда, авто. Слава Богу, без втрат.
 
— У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
— У самому Кривому Розі ситуація стабільна, повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери, соціальних установ. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки.
 
— Рада оборони міста продовжує надавати допомогу нашим військовим у рамках своїх можливостей та повноважень. Тільки за останні дні, сьогодні також, надано допомоги нашим захисникам на суму понад 11 млн. грн. Зокрема, нашим військовим передано 29 квадрокоптерів, 30 радіостанцій, 11 біноклів нічного бачення та тепловізійних прицілів, інверторний генератор, протикумулятивні екрани, майже 500 одиниць автозапчастин та багато іншого. Ця допомога була надана 129-й, 82-й, 77-й, 43-й бригадам, в/ч 3011 Національній гвардії України та іншим частинам. А з початку війни Кривий Ріг надав допомогу більш ніж 100 частинам ЗСУ на суму 1,6 мільярда гривень. Це один із найбільших показників в Україні. Робота продовжується. Місто завжди підтримувало і буде підтримувати наших Героїв.
 
— Також продовжуємо підтримувати родини криворіжців, які найбільше того потребують, та надавати їм продуктові набори за кошти міського бюджету. У межах 4-ї хвилі цього року, яка розпочалася у жовтні, таку допомогу отримали вже 39 тисяч родини. Загалом від початку повномасштабного вторгнення криворіжці отримали понад 474 тисячі продуктових наборів. Всі 26 пунктів видачі працюють стабільно, черг немає. Ще раз нагадую тим, хто має отримати набори в цю хвилю, але ще не отримав їх, – прохання це зробити до кінця тижня, щоб не стояти у чергах, бо вже скоро будуть нові хвилі і на пунктах видачі може бути вже більше людей.
 
— Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з шахів, який відбувся у Дніпрі, вихованка ДЮСШ №3 Юліана Мінаєва стала чемпіонкою з бліцу та виборола бронзову нагороду зі швидких шахів. А на Чемпіонаті світу з єдиноборств у Німеччині вихованець ДЮСШ №9 Тимофій Крюков посів перше місце з греплінгу — це такий вид єдиноборств. Вітаю наших спортсменів та бажаю нових перемог!
 
— Шановні земляки, нагадую, що загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою по всій території України. Бережіть себе та своїх близьких.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

Джерело

Новости Днепра