Надзвичайні події, що сталися у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили  21 оперативно-рятувальний виїзд, з них: 8 разів на пожежі; 10 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 2 рази інформація не підтвердилась; один раз на підгоряння їжі. За минулий тиждень врятовано 7 осіб, нажаль 3 особи постраждало та одна особа загинула.

 

Серед основних надзвичайних подій минулого тижня у місті Кам’янське:

 

16 листопада о 14:46 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання у житловому будинку, розташованому на проспекті Металургів Дніпровського району міста. За викликом було направлено черговий караул 7 та 9 ДПРЧ 1 ДПРЗ. Прибувши на місце події за вказаною адресою, рятувальники встановили, що в житловому будинку на 6-му поверсі в житловій кімнаті однієї з квартир горить домашнє майно на площі 5 м2. Пожежу ліквідовано о 15:18 за допомогою подачі одного ствола «Protek».  До гасіння було залучено 13 чоловік особового складу та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Загиблих та травмованих на події не було. Причину пожежі встановлюють слідчі національної поліції.

17 листопада близько четвертої години ранку надійшло повідомлення, що на тимчасовій зупинці у дворі по пр. Металургів Дніпровського району міста горить легковий автомобіль. На місце події було направлено чергові караули 9 ДПРЧ 1 ДПРЗ. По прибуттю та після проведення розвідки було встановлено, що горить моторний відсік та салон автомобіля «Daewoo Nubira» на загальній площі 3,5 м2. Пожежа була ліквідована 04 год. 14 хв за рахунок подачі одного ствола «Protek». Вогнем пошкоджено моторний відсік, салон автомобіля «Daewoo», а також передню частину бамперу сусіднього автомобіля марки «Geely». Загиблих та травмованих на події не було. Причину пожежі встановлюються слідчі національної поліції. На події працювало 7 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки.

Надзвичайно незвичайний порятунок трапився 17 листопада у місті Кам’янське по пр. Перемоги. Стурбовані сусіди повідомили Службу порятунку «101» про те, що на 3-му поверсі багатоповерхівки, на кондиціонері сидить жінка похилого віку. На місце одразу були направлені рятувальники 9 ДПРЧ 1 ДПРЗ, по прибуттю за допомогою висувної драбини та мотузки, обережно зняли бабусю з кондиціонера. Вже стоячи на землі жінка розповіла, що перебувала на балконі квартири на 4-му поверсі, нахилилась подивитися вниз — аж раптом опинилася на пристрої. На щастя, медичної допомоги бабуся не потребувала.

 

Шановні громадяни! Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення побутових пожеж, Кам’янське районне управління Головного управління Державна служба України з надзвичайних ситуацій  у Дніпропетровській області закликає усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Нехтування правилами безпеки призводить до того, що у житлових будинках пожежі виникають значно частіше. Аналіз пожеж частіше показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які зневажають правилами пожежної безпеки.

Тільки дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі! Бережіть себе та своїх близьких!

Новости Днепра