Дніпровський безпілотник «Чаклун», ліки для малюків та врятовані бійці: топ гарних новин тижня

Дніпровський безпілотник "Чаклун", ліки для малюків та врятовані бійці: топ гарних новин тижня За минулий тиждень у Дніпрі та області трапилось багато хорошого

Олег Більдін

У цей непростий для України час приводи для радості та гордості всім нам дарують українські військові. Вони успішно стримують настання окупантів і відкидають їх на деяких напрямках.

Інформатор вирішив вкотре спростувати міф про те, що він публікує лише «трешові» новини. Минулого тижня було чимало добрих публікацій. Ми зібрали підбірку позитиву, який ви могли пропустити.

До Дніпра приїхав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Він розповів, як функціонує галузь освіти під час війни.

На Набережній Перемоги з’явилося нове тимчасове укриття. Мешканці зможуть там сховатися у разі повітряної тривоги.

У Дніпрі роблять безпілотник “Чаклун”. Він непомітний для ворога. Інформатор зустрівся з Дмитром Панченком, президентом федерації авіамодельного спорту Дніпропетровської області. Чоловік розповів нам багато цікавого про цю пташку. Дивіться відео тут.

Національна поліція в Дніпропетровській області оголосила набір претендентів на 85 вакантних посад. Набір проходитиме до 30 листопада 2022 року.

Троє малюків з Дніпропетровської області безкоштовно отримали найдорожчі ліки у світі. Цей препарат коштує сотні тисяч доларів. 

Анатолій з Дніпропетровської області робить смаколики для наших Захисників. Він готує снеки, в’ялені ковбаски та тушкованку.  До лютого чоловік працював різноробочим, а після 24 числа разом з дружиною став допомагати односельцям, які йшли боронити країну від російських загарбників.

У Дніпрі позбавляються топонімів, пов’язаних з росією та срср. Так, замість проспекту Пушкіна тепер в нас буде проспект Лесі Українки. А сквер Євгена Клочка став сквером Максима Семенова.

Медики кожного дня лікують поранених воїнів. Вони допомогли 40-річному воїну, в легені якого влучила куля. Також дніпровські доктори врятували бійця, травми якого були не сумісні з життям. Вилікували у Дніпрі й дідуся, який постраждав від вибуху міни. В його ранах були шматки деревини та одягу. Про рятування у лікарні Мечникова добровольця Артура, нога якого бовталася на клаптику шкіри, читайте за посиланням.

Правоохоронці завжди прийдуть на допомогу. У Кам’янському поліцейські всю ніч шукали дітей, які загубились. А у Дніпрі копи відшукали 6-річного хлопчика, який гуляв з дідусем та зник. 

ДСНС також невпинно виручає тих, хто опинився у біді. У селі Гречане рятувальники дістали автомобіль швидкої, який застряг у багні.

Писали й ми історію бійця бригади з Дніпропетровської області, який вирвався з окупації та пішов у ЗСУ. Дивіться також наше інтерв’ю з 26-річним нацгвардійцем з Маріуполя. Він розповів про своє життя в облозі.

Гарна новина для школярів. У Дніпрі назвали орієнтовні дати зимових канікул.

Наші спортсмени знову на висоті. Так, юні танцюристи із Дніпра тріумфували на чемпіонаті світу у Нідерландах.

Дніпряни радують своїми талантами. Кондитер Дмитро Никифоренко виготовив  торт до Чемпіонату світу з футболу. А 15-річний музикант Дмитро Тішин, який покинув країну у лютому, приєднався до молодіжного оркестру New York Youth Symphony. 

Крім цього, у Дніпрі виготовляють сувенірні протитанкові їжаки.

Джерело

Новости Днепра