Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 18 листопада

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 18 листопада.

ДЕКІЛЬКА ВАЖЛИВИХ ПОВІДОМЛЕНЬ

 

Враховуючи, що безпекова ситуація у Кривому Розі після героїчного подвигу наших Збройних сил і повного вже зачищення правого берега Дніпра від окупантів значно поліпшилася на краще, вважаю за доцільне скорегувати заходи безпеки і в нашому місті. Те, що я зараз скажу, буде не з завтрашнього дня, а буде введено, я скажу дати потім, після погодження з Головою Дніпропетровської обласної  військової адміністрації Валентином Михайловичем Резніченко. 

 

Перше. Скорочення комендантської години. Була з 22:00 до 5 ранку, пропонуємо зробити з 23:00 до 5 ранку.

 

Друге. Відміна заборони на продаж алкоголю в Інгулецькому районі та деяких громадах Криворізького району. Йде Новий рік, новорічні свята і заходи громадського харчування також повинні працювати.

 

Третє. Ми не будемо встановлювати у цьому році Центральну ялинку в парку Героїв і велику ялинку на проспекті Поштовому також. Але я не заперечую, якщо райони, мікрорайони, підприємства захочуть поставити свої невеличкі ялинки. Наші діти заслуговують на свято. Так що повна демократія, встановлення  — на розсуд мешканців.

 

Четверте. Зараз у Кривому Розі безпекова ситуація нічим не гірша, ніж, наприклад, у Києві. Тобто, залишається лише загроза ракет та дронів-камікадзе, ну у нас ще далекобійного РСЗО типу «Смерч» та «Торнадо». Тому, я пропоную зробити як в Києві — після новорічних канікул дозволити школам, дитячим садочкам, ДЮСШ, музичним школам, Палацам культури та іншим закладам перейти в режим офлайн. Але, лише тим, у кого є сховища та укриття. І лише на кількість дітей та працівників, що не перевищує кількість місць в укриттях. При цьому, кожний окремий заклад чи клас самостійно вирішують який режим роботи обрати – онлайн чи офлайн, шляхом реального голосування батьків. При чому з підписами. Ви будете мати можливість висловити свою думку, але й взяти на себе відповідальність. Керівникам шкіл та інших закладів прошу почати підготовку до очного навчання. Багато що треба зробити, враховуючи, що багато шкіл та садочків були переобладнані під перебування переселенців. 

 

До речі, з завтрашнього дня я орієнтовно на тиждень піду на обстеження та лікування. На жаль, є певні проблеми після акубатравми, отриманої ще в квітні місяці в Нововоронцовці. Але я постійно на зв’язку. А вечірні брифінги буде проводити мій радник – полковник Олександр Пискун. Все було, є і буде під контролем. 

 

Інші питання та ситуація на фронті на нашому напрямку – у відео.

Джерело

Новости Днепра