У Дніпрі змінили правила паркування: відповіді на популярні запитання

У Дніпрі змінили правила паркування: відповіді на популярні запитання Відповіді на популярні запитання

Ярослав Жахалов

У Дніпрі внесли нові підпункти до правил паркування. Тепер водіям заборонено паркувати та залишати автівку у дворових територіях. Зокрема, біля входів до під’їздів житлових будинків, стадіонів, дитячих та спортивних майданчиків. Також сюди входять зони зелених насаджень та інші місця, не призначені для руху та паркування. 

Наразі начальник інспекції з питань контролю за паркуванням Марія Алейниченко відповіла на низку найпопулярніших питань з цього приводу, — передає Інформатор. 

Паркування у дворах повністю заборонено?

— Ні. Вони означають виключно те, що паркування у дворах заборонено на дитячих та спортивних майданчиках, на стадіонах та в зелених зонах, а також у місцях, де автівки унеможливлюють проїзд аварійного транспорту, швидких та пожежних машин.

Паркування у дворах стане платним?

— Жодних платних паркувань у дворах не буде. Це територія мешканців, і вони самі розпоряджаються своєю територією. Якщо люди вирішать облаштувати безкоштовні майданчики, ніхто їм заважати не буде. Влада їм тільки сприятиме.

Де тепер паркуватися переселенцям, які залишали авто у дворах?

Вони можуть паркуватися у місцях, де не будуть заважати пішоходам та іншим транспортним засобам. Також на всіх житлових масивах досить велика кількість нічних паркувальних майданчиків та стоянок.

Як інспектори з паркування будуть здійснювати контроль за дотриманням нових правил? Вони почнуть ходити по всім дворам і штрафувати всі автівки?

— В першу чергу ми будемо реагувати на скарги наших громадян. Тому що до інспекції надходить дуже велика кількість звернень щодо порушень правил паркування у дворах. Інспектори будуть приїжджати та проводити роз’яснювальну роботу серед мешканців. Вже після цього, якщо водії не розумітимуть необхідність дотримання правил, будуть застосовуватися інші міри у вигляді санкцій.

Інспектори можуть забрати автівку з двору на штрафмайданчик?

— Штрафмайданчик – виключна міра, яка застосовується, якщо автівка робить неможливим рух транспортних засобів у дворі. Це особлива міра, а не система.

Автівки, залишені з грубим порушенням будуть евакуйовані?

— Мешканці можуть звернутися на гарячу лінію або на електронну адресу інспекції з паркування та надати інформацію, що автівка блокує проїзд аварійному транспорту чи швидкій. Тоді інспектор з паркування буде викликати евакуатор, аби розблокувати проїзд.

Як викликати евакуатор?

— Евакуатор можна викликати за телефонами, які розміщені на сайті інспекції.

Топ-5 порушників правил паркування у Дніпрі за тиждень читайте тут. Писали ми й про те, що в Україні нові правила видачі номерних знаків. 

Джерело

Новости Днепра