Падіння ракети у Польщі: президент Дуда зробив несподівану заяву

Ракета в Польше

Президент Польщі Анджей Дуда назвав падіння ракет у Пшеводуві 15 листопада «нещасним випадком». Таку заяву польський лідер зробив під час пресконференції 16 листопада, повідомляє «Дніпро Оперативний».

За його словами, немає підстав вважати, що це був напад на Польщу. Крім того, як зазначив Дуда, наразі відсутні докази того, що ракету випустила саме росія.

«Немає жодних ознак того, що це була ракета, випущена росією, але є багато ознак того, що це була зенітна ракета. Є багато ознак того, що ракета не вибухнула, а просто впала на землю. Можливо, був вибух палива, проте не класичний вибух ракети», – зазначив він.

Дуда

Наразі на місці удару проводиться розслідування, в якому бере участь і американська сторона. Президент США Джо Байден запропонував Дуді допомогти зі встановленням усіх обставин того, що сталося. Поляків просять не турбуватися щодо підвищеної активності прикордонних служб, армії чи авіації – усі ці заходи спрямовані на забезпечення посиленої безпеки.

Примітно, що в день вибуху Анджей Дуда припустив, що «швидше за все, це була ракета російського виробництва». Польські ЗМІ також повідомляли, що до їхньої країни, ймовірно, залетіла російська ракета.

У той же час президент США Джо Байден був дуже стриманий у заявах і зазначив, що ракета, яка впала на території Польщі, була запущена не з російської території. Незабаром у польських та світових ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що вона могла бути запущена українською ППО.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі та області почалися екстрені відключення світла.

Джерело

Новости Днепра