Воював під Кривим Рогом: у бою під Бахмутом загинув Герой України з позивним “Да Вінчі”

Воював під Кривим Рогом: у бою під Бахмутом загинув Герой України з позивним “Да Вінчі” Вічна пам'ять Герою!

Софія Скорик

У вівторок, 7 березня, в бою під Бахмутом загинув боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат Дмитро Коцюбайло. Військовий був більш відомий за позивним “Да Вінчі”. Чоловік став першим добровольцем, який отримав звання Героя України. 

Воїну назавжди — 27 років. Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію Інформатор Україна

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що Коцюбайло з 2014 року захищав українську незалежність та гідність нашого народу. Також воїн є одним із наймолодших Героїв України. 

“Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України”, — підкреслив Президент. 

На втрату мужнього воїна відреагував начальник ВА Кривого Рогу Олександр Вілкул. Він згадав, як його друг Дмитро Коцюбайло перші два місяці воював під Кривим Рогом. Оскільки була реальна загроза захоплення нашого міста.

“Це було саме тоді, коли треба було зупинити орду, яка мала бойове завдання на штурм нашого міста. Тоді арта відіграла ключову роль. А він був артилерійським снайпером, художником. Працював із Д-20 152-м калібром.Друг мій, вічна тобі пам’ять. Кривий Ріг ніколи тебе не забуде”, — написав Вілкул. 

«Да Вінчі» до останнього боронив Україну

Ще у 2014 році Дмитро Коцюбайло почав боронити Україну від росіян. Тоді мужньому воїну було 18 років. Герой кинув навчання та з Майдану пішов на фронт. 

“Да Вінчі” обороняв Україну у складі Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”. На фронті Коцюбайло провів роки. Одного разу герой не був у тилу 10 місяців. Зізнався, що коли виїхав з фронту, навіть не розумів, як на заправці купити каву.

У 2015 році поблизу Пісків на Донеччині воїн отримав важке поранення – танковим снарядом. Після одужання, через три місяці реабілітації, повернувся на фронт, де продовжив відстоювати суверенітет і територіальну цілісність України. Згодом став командиром 1-ї окремої штурмової роти «Правого сектору».

У 2021 році Володимир Зеленський присвоїв «Да Вінчі» звання Героя України.

Нагадаємо, що у бою загинув 27-річний Герой із Дніпропетровської області. Інформатор повідомляв, що військові рф розстріляли українського полоненого за слова «Слава Україні». Також читайте, що родичі впізнали бійця, якого вбили за слова «Слава Україні». Писали ми й про те, що 26-річна чемпіонка світу зі змішаних єдиноборств з Кам’янського проходить відбір до штурмової бригади.

Джерело

Новости Днепра