Реалії Кам’янського: ювілей по-елітному

Кілька тижнів тому ми писали про те, що в Кам’янському з дивовижною швидкістю один за одним відкриваються магазини з продажу елітного алкоголю.

Писали ми і про незавидну долю кінотеатру «Комсомолець», що на Черемушках. Побудований за часів СРСР, він у другій половині 1990-х років занепав. Не допомогла закладу і приватизація – ні родичка екс-президента Кучми, ні фірма, пов’язана з донецьким олігархом Ахметовим, не змогли відродити тут культурне життя. Хоча ще за Союзу плани на це місце були грандіозні: фонтан, кафе та навіть підземний перехід між кінотеатром та об’єктом громадського харчування на іншому боці Комсомольського (нині Василя Стуса) проспекту.

Лише кілька років тому новий власник «Комсомольця» розпочав відновлювальні роботи, але тут втрутилася війна, і все завмерло. За незалежної України площа перед кінотеатром використовувалася з комерційною метою – на трамвайній зупинці з’явилися кіоски, трохи далі вглиб – спочатку літні, а потім і закриті кафе, навіть занедбаний тир перетворився на чарково-закусочну. Однак згодом ці заклади занепали, і площа від зупинки до кінотеатру почала все більше нагадувати покинуту пустир, яка не раз ставала місцем злочинів.

Незадовго до початку війни на цій пустирі почалося велике будівництво, зводилося щось схоже на двоповерховий супермаркет. Що там планувалося – невідомо, але зовсім нещодавно у цій будівлі завирувало життя: там тепер магазин елітного алкоголю «Алкомаг». Відтепер і мешканці Черемушок, слідом за центром та лівим берегом отримали можливість скуштувати найкращі світові сорти вин, коньяку, віскі та інших елітних спиртних напоїв. Краєзнавці Каменського кажуть, що у грудні відзначатиметься невеликий ювілей – 45 річниця відкриття кінотеатру «Комсомолець». То може й магазин елітного алкоголю якраз і відкритий до цієї дати – відзначити ювілей дорого та зі смаком?

Новости Днепра