Сьогодні день народження легендарного криворізького автогонщика та каскадеру

12 листопада свій 66-річний день народження відзначає чемпіон України з перегонів на виживання, призер першості світу з трюкового мистецтва, каскадер, який виконував унікальні трюки у кіно Віталій Бондар.

44812348_1551586131609089_5816153311044173824_n

У 80-х роках минулого століття обдарований гонщик неодноразово ставав переможцем союзних та республіканських змагань, взяв «срібло» на VIII спартакіаді народів СРСР. Але найбільших успіхів досягнув вже після завершення спортивної кар’єри. Професійні травми та вік дали про себе знати, але розлучатися з адреналіном, екстримом та мотоциклами зовсім не хотілося, і тому Віталій вирішив організувати групу каскадерів. Спочатку вона називалася «Інгульчани», а після «Торнадо».

Номери-трюки — керування автомобілем на двох колесах з висящим спортсменом під днищем; «живий буксир», коли два автомобілі, з’єднані руками та ногами каскадера, мчать на великій швидкості як одне ціле; їзда на мотоциклі задом наперед; «автопоцілунки», коли машини, що стрімко мчать назустріч один одному, завмирають, залишивши між бамперами відстань у кілька сантиметрів, — гонщик-професіонал ставив сам.

А потім у життя-долю криворізького каскадера увірвалося кіно.

Працюючи в кіно, легендарному каскадеру довелося спілкуватися з великими зірками радянського екрану: Левом Дуровим, Михайлом Конкіним, Леонідом Куравльовим, Арменом Джигарханяном, Олександром Михайловим, Анною Самохіною.

Джерело

Новости Днепра