За перебування у «Пунктах незламності» треба платити: правда чи фейк

пункт незламності дніпро

У мережі розповсюджують інформацію про те, що відвідування «Пунктів незламності» тепер буде платним. Чи варто дніпрянам чекати на такі зміни, прокоментували в Центрі протидії дезінформації, повідомляє «Дніпро Оперативний».

У повідомленні, яке активно розповсюджують у соцмережах, йдеться, що година перебування у пункті коштуватиме 50 грн для дорослого та 30 грн – для дитини. Ці гроші нібито підуть на утримання пунктів.

Ця інформація не відповідає дійсності, запевнили у Центрі протидії дезінформації. Так, опубліковане повідомлення містить граматичні помилки, наприклад, «50 гривень дорослий И 30 гривень дитина», «рішення ми ухвалили з важким ВАНТАЖОМ на серДці». Роздрукований текст повідомлення вкладено у файл виробництва російської ТМ «Berlingo», що реалізується у росії.

фейк

Першоджерелом фейкового контенту виступає ворожий Telegram-канал «Укропський фреш», який розповсюдив фото з невідомого Instagram-акаунту. Саме повідомлення було поширене виключно в російському сегменті Twitter і Telegram.

Щоб не стати жертвою інформаційних терористів, українців просять ретельно перевіряти підозрілу інформацію та не довіряти анонімним Telegram-каналам.

Журналісти ІА «Дніпро Оперативний» створили для зручності онлайн карту «Пунктів незламності» у Дніпрі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі продовжують оснащувати «Пункти незламності».

Джерело

Новости Днепра