У Дніпрі солдата відправили на два роки до дисциплінарного батальйону

Індустріальний районний суд Дніпра визнав винним та відправив на два роки до дисциплінарного батальйону солдата Романа Млечко, котрий відмовився виконати наказ. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 4 ст. 402 КК.

Зазначається, 29 жовтня солдат Роман Млечко, перебуваючи в районі виконання завдань, отримав від заступника командира гірсько-штурмової роти з морально психологічного забезпечення гірсько-штурмової роти наказ вибути до ротного опорного пункту «Бастіон» та не допустити прориву противника на вказаному напрямку.

Втім, отримавши наказ прямого начальника солдат відмовився виконувати покладені на нього обов’язки військової служби. Таким чином, він підірвав бойову готовність та боєздатність підрозділу, що могло призвести до прориву російсько-окупаційними військами оборони ЗСУ на зазначеній ділянці оборони.

Райсуд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 402 КК та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відбуванням покарання у дисциплінарному батальйоні.

Новости Днепра