«Думали вже не виживемо»: у Дніпрі лікують поранених бійців

Больница

У Дніпрі лікують бійців з різними травмами. Вадима привезли у дніпровську лікарню з Донецької області. Як він себе почуває, розповість «Дніпро Оперативний».

Вадим пішов воювати добровольцем у березні. З початку повномасштабного вторгнення чоловік перебував у Донецькій області. Отримав поранення руки, прилетіла міна. 

«Рука висіла на шкурі. Думав там і залишусь», – розповідає чоловік.

photo_2022-11-21_11-19-33 (2)

З Вадимом було ще четверо бійців. Один помер від міни, інші отримали поранення. Чоловіки вп’ятьох бігли від ворожого вогню. Над ними висів дрон і заховатися було складно. 

photo_2022-11-21_11-19-33 (3)

Вадим каже, що від «нуля» вони йшли ще кілометр, поки їх не забрали. Вставали і падали, і в цей час по бійцям працював ворожий міномет. Як дісталися своїх, поранених доставили у дніпровську лікарню. Боєць лікується та не втрачає духу, медперсонал подобається. Чоловіку будуть робити ще одну операцію. 

photo_2022-11-21_10-38-33

Завідувач відділення травматології Олексій розповідає, що поранених військових багато, особливо зі східного напрямку. Кожного дня у лікарню привозять від 10 до 30 бійців, стільки ж і виписується. 

Основні травми з якими надходять військові є поранення внаслідок вибуху мін, також часто зустрічаються опікові травми, контузії. 

«Наші бійці дуже вмотивовані у моральному плані, гідно тримаються, а з фізичними пораненнями ми допомагаємо їм справлятися, але це довготривалий процес», – зазначає Олексій.

photo_2022-11-21_10-38-25

Військовий Олег, який теж зараз на лікуванні, пішов служити з початку повномасштабного наступу. Отримав поранення 2 листопада у Донецькій області. Позиції наших військових постійно накривала арта і один із снарядів вибухнув в кількох метрів від Олега.

«Я почав перевіряти ноги, руки, коли відчув, що все ціле, зрозумів, що все буде добре», – каже військовий.

Врач с раненным

Чоловік розповідає, що не втрачав свідомість і все пам’ятає: як його рятували хлопці, як несли, а нести довелося багато, ще і мінними полями. Побратими чоловіка отримали поранення, трохи легші, і на щастя всі живі.

У Олега перелом передпліччя, порання на нозі та перелом тазу. Але чоловік не втрачає позитиву і вкотре повторює, що все буде добре. З кожним днем сили повертаються.

Рука бойца

Лікар-хірург Максим зазначає, що дуже часто у лікуванні військових стоїть питання збереження кінцівок. Медики намагаються уникати ампутації, і Максим каже, що вони їх майже не роблять.

Больница Днепр

Відділення завантажене, є і тяжкі хворі, і не дуже. Лікування триває 5-6 тижнів. Для військових лікування безкоштовне.

У лікарнях Дніпра працюють психологи, які надають допомогу військовим. Дуже багато пацієнтів самостійно просять про психологічну допомогу. Також бійців чекає фізична реабілітація після лікування.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що за добу ЗСУ знищили 390 окупантів та 6 танків.

Джерело

Новости Днепра