Компенсація за комунальні послуги для ВПО: де і як отримати у Дніпрі

Компенсация за ВПЛ

Держава надає компенсацію всім, хто безкоштовно прийняв у себе вдома переселенців. Як отримати виплату у Дніпрі повідомляє «Дніпро Оперативний» із посиланням на прес-службу Дніпровської міської ради.

Цю компенсацію можуть отримати власники або орендодавці житла, які безкоштовно прийняли ВПО. За кожну людину на день вони отримують 14,77 гривень. Як розповіла завідувачка сектору департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Олеся Грановська, з кожним місяцем охочих отримати компенсацію стає більше.

Щоб отримати допомогу, необхідно звернутися до районної адміністрації за місцем проживання.

«Люди подають спочатку повідомлення на компенсацію, а заяву – протягом п’яти днів із закінчення звітного місяця. У повідомленні зазначається інформація про особу, яка розмістила ВПО та про тих, кого прихистили. Додається паспорт (або документ, що засвідчує особу) як власника, так і ВПО; ідентифікаційні коди; документ із правом власності на житлове приміщення; довідки ВПО; документ, який підтверджує, що житло було зруйноване або не підлягає проживанню (за потреби)», — пояснила начальниця відділу з організаційно-правової роботи адміністрацій Амур-Нижньодніпровського району Марина Гетьманчук.

Компенсация переселенцы

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що волонтерський центр у Дніпрі потрапив на сторінки The New York Times.

Джерело

Новости Днепра