Як покращити ситуацію на дорогах країни у воєнний час, радились учасники міжнародної конференції в ДонДУВС у Кривому Розі

Змішаний формат відеоконференції зібрав близько 200 поліцейських: представників консультативної місії ЄС,  департаментів транспортної безпеки Франції, Польщі, Швеції та  України.

Цьогорічна конференція мала більш практичний, а не науковий напрямок, — розповів проректор ДонДУВС, директор Криворізького навчально-наукового інституту Пилип Єпринцев.

 

Це мала бути 17-та за рахунком міжнародна конференція. Але транспортна безпека в Україні, через  воєнний стан,  змусили нас змінити назву і формат зібрання. Попри зменшення кількості людей в країні через війну і міграцію кількість ДТП не зменшилась.  У зв‘язку з ракетними атаками, відсутністю світла під загрозою опинились пішоходи. Тому при організації конференції опирались на те коло учасників, які можуть були корисними в обговоренні цього питання, — зазначив Пилип Єпринцев.

 

Запозичення з Європи нових ідей для зменшення випадків ДТП та мінімізація людських втрат  — ось що, в першу чергу, хвилювало поліцейських. Шукали простий, але дієвий механізм, який дозволив би покращити ситуацію на дорогах країни.

 

Це доведення до населення тези щодо обов‘язкового носіння світловідбиваючих елементів на одязі, популяризація безпеки дорожнього руху серед молоді та школярів, які зараз  навчаються дистанційно І нагадування дорослим, що безпека життя дітей — головне завдання батьків.

 

Джерело

Новости Днепра