У Дніпрі встановлюють ємності з водою: навіщо і де стоятимуть

Баки

У Дніпрі продовжують готуватися до випробувань, які нам може принести збройна агресія росії цієї зими. Тому у місті встановлюють ємності з технічною водою. Про це повідомляє «Дніпро Оперативний» з місця події.

Незважаючи на те, що наші енергетики роблять все, щоб швидко відновлювати енергосистему після ракетних ударів, місто готується до найгіршого сценарію. У зв’язку з цим мерія ухвалила рішення про встановлення ємностей із водою на правобережній частині міста.

Емкости

«Хочу наголосити – ця вода технічна, вона не може використовуватися для пиття. Тобто нею можна там мити руки, прати, але для пиття її використовувати не можна. Кожен мешканець будинку повинен мати якийсь певний стратегічний, якщо так можна сказати, запас питної води», — сказав заступник мера Дніпра Михайло Лисенко.

Лысенко

Усього таких ємностей на правому березі встановлять 100, кожна з них на 2200 літрів. Де саме стоятимуть баки з водою, вирішували голови районних адміністрацій, розподіляючи їх рівномірно. Локації та списки сьогодні опублікують.

Емкость для воды

Жителям лівобережжя не варто засмучуватися, там готується близько 50 свердловин із технічною водою для населення.

«На правому березі ми встановлюємо ємності з водою, а на лівому робимо свердловини, тому що залягання води на лівобережній частині міста в рази нижче, плюс там простіші ґрунти ніж на правобережній частині», — пояснив Лисенко.

Бак

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Дніпрі збільшують кількість мобільних укриттів у місцях скупчення людей.

Джерело

Новости Днепра