Музей історії Дніпра захистили від можливих ворожих обстрілів

Помощь музею

Музею історії Дніпра сьогодні 14 листопада передали деревинностружкові плити (ДСП) для захисту приміщень від можливих ракетних ударів. Про це «Дніпро Оперативний» повідомляє з місця події.

До Дніпра поляки передали ДСП у якості гуманітарної допомоги. Зараз плити зберігають у приміщенні історичного музею імені Яворницького. Загалом – 16 тон деревини. На запити закладів культури Дніпропетровської області їх направляють за місцем призначення.

ДПС

За словами начальниці з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міськради Надії Лиштви, зараз надійшов запит від Музею історії міста.

«Культурну спадщину Дніпра необхідно зберегти від можливих обстрілів з боку країни-агресора. Нажаль ми бачили, що наше місто не один раз було атаковане ворожими ракетами та безпілотниками. Що стосується Музею історії Дніпра, то цінною є не лише колекція, а й сама будівля – пам’ятка архітектури національного значення. Тому сьогодні працівникам закладу передали необхідну кількість ДСП для захисту будівлі», — зазначила Надія Лиштва.

Помощь

Вантажили ДСП як працівники закладів культури Дніпра, так і небайдужі громадяни.

ДПС для музея

Для того, щоб та чи інша музейна установа отримала деревинностружкові плити, необхідно звернутись до управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міськради.

ДПС музей Днепр

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Дніпрі на Перемозі майже годину гасили пожежу у квартирі.

Джерело

Новости Днепра