У рамках бюджетних слухань у Дніпрі обговорили проєкт кошторису міста на 2023 рік

У Дніпрі в рамках бюджетних слухань у форматі zoom-конференції з онлайн-трансляцією в Youtube обговорили проєкт кошторису міста на 2023 рік. До обговорення головного фінансового документу долучилися представники департаменту економіки, фінансів та міського бюджету, громадськість.
Дизайн без названия - 1

Проєкт бюджету Дніпра представив заступник міського голови, директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Володимир Міллер. За його словами, кошторис наступного року можна охарактеризувати як соціальний. Власні доходи становлять 15,5 млрд грн, що на 1 млрд грн більше власних доходів за планом на поточний рік. Але й на відповідну суму, близько 1 млрд грн, зростають і захищені видатки.

Äèçàéí áåç íàçâàíèÿ - 3
«Донесли до громади міста основні показники бюджету на 2023 рік, прокоментували зміни у порівнянні з поточним бюджетом, виклики, що постають у бюджеті наступного року, як їх долатимемо в умовах воєнного стану. Бюджет – це процес динамічний, тобто він часто змінюється залежно від зовнішніх факторів. Кошторис наступного року має стати соціальним, оскільки не маємо можливості втілювати інфраструктурні проєкти, робити капітальні ремонти, реконструкції, будівництва. Такі обмеження діють по всій країні в рамках постанови уряду № 590, яка забороняє використовувати кошти на непершочергові потреби. З огляду на це, концентруватимемося на першочергових потребах, зокрема соціальних. Бюджет на наступний рік на 66 % складається з витрат соціального направлення. Серед іншого йдеться про утримання закладів культури, освіти, спорту, медицини, соціального захисту, оплату заробітної плати, комунальних послуг у бюджетній сфері, усіх соціальних виплат і допомог. Фінансування цих напрямів порівняно з озвученими сьогодні цифрами плануємо іще посилювати при винесенні бюджету на сесію для голосування. Тому ще буде доопрацювання, у нас є резерви, щоб по цих напрямах збільшити витрати», — підкреслив Володимир Міллер.

Загалом для обговорення проєкту бюджету на наступний рік було зареєстровано понад 100 учасників. Усі бажаючі мали можливість поставити питання, на які були надано вичерпні відповіді.

Джерело

Новости Днепра