Не потрібно їхати в обласну лікарню. Операції по стентуванню судин тепер проводять в Павлограді

За місяць уже проведено дві таких операції

Коронарографічне обстеження пройшли близько 50 пацієнтів.

В лікарні інтенсивного лікування міста розпочала роботу сучасна рентгено-ангіографична операційна, де встановлено стаціонарний ангіографічний комплекс.
До сьогодні таке обладнання було тільки в трьох обласних лікарнях. У нашому регіоні – це єдиний такий медичний комплекс.

Закуплений ангіограф за державні кошти.

Сфера застосування ангіографічного комплексу досить широка – кардіологія, урологія, онкологія, хірургія, неврологія. В Павлоградській лікарні, поки що, задіяний один напрямок – надання допомоги з гострими інфарктами.

За допомогою цього обладнання можна попередити інфаркт. Обстеження на ангіографі показує місце звуження судин і цю проблему вирішують стентуванням проблемної ділянки. Після такого лікування людина може вести звичний спосіб життя.

Обстеження та лікування для пацієнта безоплатні.

«Спеціалісти для роботи на такому комплексі готувались два роки. Зараз для роботи на апараті готують урологів. В планах проведення обстеження та лікування гострих інсультів. Для цього потрібне ще додаткове обладнання та спеціалісти. Зараз таких хворих направляють до обласних спеціалістів», – розповіла головний лікар Ірина Жицька.

Відділення інтервенційної кардіології працює цілодобово. У штаті є кардіологи, інтервенційні кардіологи, кардіохірурги, анестезіологи, рентгенологи, судинні хірурги та навчений середній та молодший персонал.

Новости Днепра