За добу на Херсонщині звільнили 12 населених пунктів, — Залужний 

На Херсонщині українське військо потужно просувається вперед. І кожен відступ агресора – це результат величезних зусиль та активних дій наших воїнів. Лише впродовж 9 листопада під контроль України вони повернули 12 населених пунктів, звільнивши майже 300 квадратних кілометрів території. 

Про це розповів Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

 

«За кожним так званим «жестом доброї волі» противника стоять колосальні зусилля наших військ. Так само, як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсону — це результат наших активних дій. Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами противника. Тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі», – наголосив Залужний.

 

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що наразі Генштаб не може підтвердити виведення російських окупаційних військ з Херсону. Однак це ніяк не впливає на реалізацію плану наших Сил оборони ЗСУ продовжують наступальну операцію і звільняють Херсонщину.

 

«Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території. На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі — 157 кв км. Вірте у Збройні Сили України та нашу Перемогу!» – закликав Залужний.

 

З 1 жовтня на Херсонському напрямку просування українських  військ в глибину оборони противника становить до 36,5 км, загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв км, відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

звільнили 12 населених пунктівЗалужний 

Джерело

Новости Днепра